Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google publiceert Chromebook-lijst met patches tegen Meltdown-lek

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2018, 13:56 CategorieChrome OS

De afgelopen weken is gebleken dat veel moderne processors te maken hebben met zogenaamde Meltdown- en Spectre-lekken. Meltdown heeft te maken met Intel-chips, terwijl Spectre ook te maken heeft met ARM- en AMD-chips. De kwetsbaarheden maken het mogelijk dat kwaadwillenden toegang krijgen tot het beveiligde geheugen. Zo is het mogelijk dat gevoelige gegevens als wachtwoorden in handen vallen van hackers.

De kwetsbaarheden bleken al vele jaren in de moderne chipsets te bestaan. Om het definitief op te lossen zijn nieuwe chips nodig. Het Meltdown-lek kan gelukkig goed opgevangen worden met een software-update, iets dat bij Spectre veel moeilijker blijkt te zijn.

Chromebook-Patch voor Meltdown-lek

Chromebooks hebben ook last van dit probleem en Google heeft nu een lijst gepubliceerd met de vooruitgang van software-updates tegen Meltdown voor ieder model. Hierbij moet gezegd worden dat de meeste modellen al veilig waren tegen het lek, maar dat er wel enkele modellen zijn die nog een patch moeten krijgen. Beschik jij over een Chromebook? Kijk daarom even op de lijst die Google op Chromium Wiki heeft gepubliceerd. Als er achter jouw Chromebook-model Yes of Not needed staat ben je veilig. Bescherming tegen het Spectre-lek is echter een stuk lastiger. Dit verhaal wordt ongetwijfeld vervolgd.

  • Delen:
Dell Chromebook 3189
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.