Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google verwijst intern naar Android P als ‘Android Pi’

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2018, 9:37 CategorieAndroid

Nu we weten wat de naam voor Android O is geworden, is het tijd om vooruit te kijken en te gaan bedenken wat Android P zou betekenen. Google verwijst intern naar deze nieuwe versie van het besturingssysteem als ‘Android Pi’, blijkt uit recente code.

Wat wordt de naam van Android P?

Het is nooit te vroeg om alvast vooruit te kijken naar wat nog komen gaat. Het is inmiddels een traditie geworden om in elk geval uit te kijken naar de onthulling van de naam van de volgende versie van Android en dat weet Google. Dat bedrijf organiseerde vorig jaar een piepklein evenement voor de onthulling van Android 8.0 Oreo. De volgende versie van het OS wordt Android P, dus nu proberen veel Android-gebruikers alvast te raden wat de naam kan zijn (bijvoorbeeld parfait, pumpkin, pistachio, peanut of zoiets als pecan).

Uit recente code van Google is al op te maken hoe het team achter het mobiele besturingssysteem intern verwijst naar Android 9.0: Android Pi. Je zou hieruit kunnen opmaken dat Google Android P Android Pie gaat noemen, maar helaas werkt dat niet zo. De interne namen worden nooit gebruikt als namen voor de daadwerkelijke update; desondanks is het al wel leuk nu al iets te horen over de volgende grote update van het systeem. Maar wellicht geeft het wel een hint en kunnen we één of andere taart verwachten… Wie het weet, mag het zeggen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.