Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan donker thema voor YouTube-applicatie’

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2018, 9:44 CategorieApplicaties

In de code van de YouTube-app op Android is een verwijzing gevonden naar een donker thema voor de videostreamingdienst. Mogelijk krijgt de app dus zo’n thema. Dat zou niet vreemd zijn, aangezien de website van de dienst al over zo’n avondmodus beschikt.

Donker thema voor YouTube-applicatie – gerucht

Dit weekend is er een nieuwe versie van YouTube uitgebracht. De redactie van 9to5Google heeft de code uitgeplozen en heeft ontdekt dat er een verwijzing in staat naar een donker thema. Mogelijk krijgen we dus binnenkort toegang tot dit thema, zodat we de zogenaamde avondmodus kunnen activeren. De witte accenten in de app worden dan ingewisseld voor een donkergrijze kleur, wat een stuk rustiger is voor de ogen (voornamelijk in de avond). De website van de dienst beschikt al over een dergelijke modus.

Daarnaast krijgt de app mogelijk ook een incognitomodus. Je kunt nu al in de instellingen aangeven dat je huidige zoek- en kijkgedrag niet in je geschiedenis hoeft terug te komen, maar met een dergelijke modus kun je dit veel sneller regelen. Verder lijkt het erop dat de autoplaymodus een eigen menu krijgt en dat je advertenties ook weg kunt vegen (in plaats van te drukken op dat veel te kleine knopje). Google heeft de veranderingen zelf nog niet aangekondigd, dus het is nu afwachten wat de app wel en niet zal gaan krijgen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.