Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram biedt nu ondersteuning aan voor gifjes in Stories

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 18:22 CategorieApplicaties

Instagram heeft een update uitgebracht voor de apps op Android en iOS, waardoor gebruikers nu gifjes kunnen gebruiken in hun dagelijkse Stories. Daarnaast kun je binnenkort ook foto’s en video’s in alle formaten toevoegen aan je visuele verhalen.

Instagram ondersteunt gifjes voor Stories

Nadat Instagram eerder deze maand de optie uitrolde voor bèta-testers, is het nu zo dat iedereen aan de slag kan met gifjes voor hun Stories. Die gifjes worden veranderd in bewegende stickers en kun je dus op je foto’s en video’s plaatsen. De bewegende plaatjes zijn afkomstig van Giphy, een zoekmachine die ook te gebruiken is in WhatsApp en Telegram. Je vindt de gifjes onder het knopje voor de stickers. Kies het plaatje uit dat je wil en sleep hem naar de beoogde plek. Je kunt trending gifjes uitkiezen of heel de database doorzoeken.

Die functie is beschikbaar in versie 29 van Instagram. Daarnaast introduceert het sociale netwerk binnen nu en enkele weken nog een handige functie voor de fotodeeldienst: elke foto en video, onafhankelijk van het formaat, kunnen toevoegen aan je Stories. Dat betekent dat het dus niet meer per se uitmaakt welk formaat je foto of video heeft en dat je dus ook niet onnodig hoeft te croppen. De ruimte die overblijft kan worden ingekleurd met een effen kleur. Wanneer deze functie precies wordt uitgerold, is op moment van schrijven niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.