Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Minder dan 10% van Google-accounteigenaars gebruikt tweestapsverificatie

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 10:15 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat minder dan tien procent van Google-accounteigenaars tweestapsverificatie heeft ingesteld. En dat terwijl het proces van de optie instellen en gebruiken in de laatste maanden veel simpeler is geworden dan voorheen het geval was.

Stel tweestapsverificatie in

Online veiligheid is voor iedereen belangrijk. Veel mensen beseffen dit wel, maar doen er weinig mee. Wachtwoorden blijken nog altijd gemakkelijk te raden zijn (in 2017 bleken ‘password’ en ‘123456’ populaire wachtwoorden te zijn) en niet iedereen maakt dankbaar gebruik van tweestapsverificatie. Google heeft laten weten dat minder dan tien procent van Google-accountgebruikers deze extra vorm van beveiliging heeft geactiveerd. En dat terwijl het proces (instellen en gebruiken) juist zo veel gemakkelijker is geworden.

Met tweestapsverificatie kun je voorkomen dat iemand anders ineens op je account inlogt op een ander apparaat. Je krijgt daar dan een melding van: via een sms, een speciaal daarvoor bestemde applicatie of bijvoorbeeld via een extern apparaat (zoals een smartwatch). Nu zou je kunnen denken dat bedrijven dergelijke diensten verplicht maken, maar voor veel mensen is dit nog te gecompliceerd — en Google denkt dan dat mensen zijn diensten niet gaan gebruiken. Via deze pagina is het mogelijk de beveiliging in te schakelen. Wel doen hoor.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.