Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia brengt binnenkort Spectre-patch uit voor Shield Tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 9:31 CategorieAndroid

Fabrikant Nvidia heeft laten weten dat het bedrijf momenteel een Spectre-patch aan het voorbereiden is voor de populaire Nvidia Shield Tablet. Wanneer de update precies zal arriveren is nog niet bekend, maar het is toch fijn om te zien dat er een oplossing voor het probleem komt.

Shield Tablet ontvangt update voor Spectre-probleem

Nvidia lanceerde de Nvidia Shield Tablet in 2014. De meeste fabrikanten zouden tablets of smartphones niet zo lang ondersteunen met updates voor moderne problemen (of nieuwe software optimaliseren), maar daar wil het bedrijf niets van weten. De tablet draait momenteel op Android 7.0 Nougat en heeft een patch gekregen voor het Krack-probleem van vorig jaar. Nu heeft Nvidia laten weten dat de fabrikant werkt aan een patch voor het onlangs opgedoken Spectre-probleem, waar ontzettend veel apparaten last van hebben.

Spectre kan een probleem vormen voor ARM-processors. Nvidia zegt dat zijn eigen processors geen last hebben van het lek, maar de Cortex-A15-kernen in de Tegra-chip kan wel problemen krijgen. Door middel van een update kan het probleem worden verholpen, dus dat is precies wat Nvidia doet. De patch moet ergens deze maand gelanceerd worden, maar wanneer precies is nog niet bekend. De update wordt uitgebracht onder de noemer Experience Upgrade 5.4 en moet zowel naar de normale Shield als naar de Shield K1 komen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.