Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus ontkent sturen klemborddata naar Chinese server

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2018, 9:14 CategorieAndroid

OnePlus heeft gereageerd op het gerucht dat de smartphones van het bedrijf data van het klembord doorsturen naar Chinese servers. De code waar naar verwezen wordt, die de basis vormt van dit gerucht, moet juist het versturen van data voorkomen, aldus de fabrikant.

OnePlus-smartphones sturen geen data naar Chinese servers

Onlangs kwam in het nieuws, maar vooral op social media, dat smartphones van fabrikant OnePlus klemborddata doorstuurt naar Chinese servers. Het gerucht kreeg extra gewicht mee toen het idee eraan werd gekoppeld dat die data direct naar de Chinese overheid ging. De Chinese fabrikant van de populaire toestellen heeft nu een statement uitgebracht in een reactie op het gerucht. Als het het bedrijf mogen geloven dan is er sprake van miscommunicatie en begrijpen de mensen niet goed wat het bestand badwords.txt precies doet.

There’s been a false claim that the Clipboard app has been sending user data to a server. The code is entirely inactive in the open beta for OxygenOS , our global operating system. No user data is being sent to any server without consent in OxygenOS.

In the open beta for HydrogenOS, our operating system for the China market, the identified folder exists in order to filter out what data to not upload. Local data in this folder is skipped over and not sent to any server.

OnePlus claimt dat dit bestand inactief is binnen het OxygenOS, de Android-schil op de smartphones. Maar in de Chinese versie van deze schil, genaamd HydrogenOS, is het bestand wel actief, waar het actief voorkomt dat bepaalde wordt geüpload. Er wordt dus geen data naar een Chinese server gestuurd. De reden dat het bestand überhaupt bestaat heeft te maken met de strijd tussen Alibaba en Tencent in China, waar berichtendienst WeChat actief links naar andere chatdiensten blokkeert. Dit bestand voorkomt die blokkade.

Maar omdat die blokkade verder nergens anders geldt, hoeft het bestand, badwords.txt, dus niet geactiveerd te worden buiten China. En doet het in feite niets op westerse versies van OnePlus-smartphones.

Lees ook onze recensie van de onlangs uitgebracht OnePlus 5T.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.