Oreo-update HTC U11 laat op zich wachten in Europa

07 januari 2018 1 Minuut 1 Reacties
HTC U11+ (1)

Hoewel HTC al in augustus vorig jaar beloofde dat vlaggenschip HTC U11 de update naar Android 8.0 Oreo zou krijgen, is dat nog altijd niet gebeurd. En dat gaat voorlopig ook nog niet gebeuren, blijkt uit een tweet van de Engelse tak van het bedrijf.

De phablet had de update al moeten krijgen, maar dat is onlangs voor onbepaalde tijd uitgesteld. HTC verontschuldigt zich in een twitterbericht.

Spijt

Vertaald staat daar in: “Het spijt ons dat de aflevering van de Oreo-update voor de HTC U11 is vertraagd. We zijn mondiaal met deze update gestart, maar we hebben wat moeilijkheden ondervonden die een vertraging van onze release in Europa tot gevolg hebben. Heb alstublieft geduld en we laten u meer weten zodra het kan.”

De globale uitrol van de Android 8.0 Oreo-update begon half november. Toen kwam de update niet verder dan gebruikers in Taiwan, het thuisland van HTC. Vervolgens ging de update door naar Amerika en andere gebieden. De HTC U11-eigenaren in Europa zouden de update ongeveer nu moeten krijgen, maar dat gaat dus niet lukken.

Android 7.1

De HTC U11, die afgelopen zomer is gepresenteerd, blijft hier dus nog even op Android 7.1 Nougat draaien. Het toestel, met een 5,5-inch scherm met een zeer hoge resolutie, draait op een razendsnelle Qualcomm Snapdragon 835-processor en mag zich scharen tussen de belangrijkste vlaggenschepen van 2017.

Reacties (1)