Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Privacyzoekmachine DuckDuckGo vernieuwt mobiele applicaties

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 18:12 CategorieApplicaties

Privacyzoekmachine DuckDuckGo heeft deze week zijn mobiele applicaties vernieuwd, waardoor je met zorg voor je privacy kunt internetten. Met de app kun je zien of een verbinding versleuteld is, hoeveel trackers er actief zijn en hoe die site omgaat met je privacy.

DuckDuckGo voor Android en iOS

De privacyzoekmachine DuckDuckGo heeft deze week zijn Android- en iOS-applicaties vernieuwd. Het is geen geheim meer dan grote bedrijven als Google en Facebook je online volgen en die data verkopen aan adverteerders. Ook is het zo dat incognito tabbladen lang niet altijd zo sterk zijn afgeschermd als mensen denken (alleen je cookies en wachtwoorden worden dan niet opgeslagen. Het bedrijf achter de privacyzoekmachine wil dergelijke praktijken inzichtelijk maken en je een veilige online omgeving gaan aanbieden.

De nieuwe DuckDuckGo-app, evenals de vernieuwde browserplug-in, laat zien of een verbinding versleuteld is, hoeveel trackers er actief zijn en hoe een site doorgaans omgaat met je privacy. Ook zal je automatisch naar een versleutelde versie van een website doorsturen, wanneer dat niet al is gebeurd. De privacyzoekmachine slaat geen gegevens van je op en maakt ook geen gebruik van Google. In plaats daarvan maakt die gebruik van zijn eigen platform en crawlers, evenals site als Wikipedia en zoekmachines als Yahoo, Bing en Yandex.

  • DuckDuckGo Privacy Browser
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.