Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung bevestigt komst opvouwbare smartphones met oled-schermen

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 13:08 CategorieAndroid

Er wordt al jaren over gesproken als de volgende grote trend in smartphoneland: opvouwbare apparaten. Het moment waarop die toestellen uitkomen, komt met rasse schreden dichterbij. Het Zuid-Koreaanse Samsung, bevestigt wederom dat het komt met opvouwbare smartphones. Vermoedelijk zullen de eerste toestellen volgend jaar in de winkel liggen.

Samsung en opvouwbare schermen

In zijn jaarlijkse bericht over de financiële resultaten is Samsung bepaald niet geheimzinnig over zijn plannen voor de toekomst:

As for the mobile business, Samsung will continue its efforts to differentiate its smartphones by adopting cutting-edge technologies, such as foldable oled displays.

Het bedrijf werkt al jaren aan opvouwbare schermen en zou dit jaar tijdens de CES een geheime bijeenkomst georganiseerd hebben voor investeerders, waar prototypes onthuld zouden zijn. Helemaal zeker is dat niet, dus meer dan een gerucht is het nooit geworden.  Maar de kans is wel groot dat Samsung daar prototypes onthuld heeft.

Ook bevestigde topman Koh Dong-jin dat  het bedrijf komt met een opvouwbaar toestel zodra het daar klaar voor is. Specifiek hield dat in, dat het bedrijf nog moest werken aan de interface. Wat de technologie betreft moest er maar een beetje geschaafd worden. Koh liet toen nog weten dat er gemikt wordt op een lancering volgend jaar, dus in 2019.

Overigens schijnt het toestel de naam Galaxy X te dragen. Het laatste gerucht dat we hoorden over het opvouwbare Galaxy-toestel, is dat het een gigantisch 7,3-inch scherm krijgt. Dat kan naar binnen opgevouwen worden, zodat de smartphone prima in de broekzak past. Mogelijk zit er ook aan de buitenkant een notificatiebalk, waarin bijvoorbeeld binnenkomende appjes te zien zijn. Dat zou dan nodig zijn om te voorkomen dat de gebruiker het toestel elke keer helemaal moet uitvouwen om te zien wie er een berichtje stuurt.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.