Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung komt met high-end Chrome-OS convertible

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2018, 14:47 CategorieChrome OS

Al in november hoorden we dat Samsung werkt aan een Chromebook met een afneembaar toetsenbord. Het apparaat zou de functie van Android-tablets overnemen en moeten concurreren met onder meer de Surface-producten van Microsoft. Nu lijkt de komst van het apparaat zo’n beetje bevestigd te zijn en zijn er nieuwe details gelekt.

De Samsung Nautilus

Het apparaat heeft de werknaam Nautilus en het gaat om een Samsung-tablet met behoorlijk interessante specificaties. De site Chrome Unboxed wist uit code op te maken dat het apparaat een high-end processor krijgt die ook in Windows-laptops zit. Het gaat om een Intel-chip van de zevende generatie, die daarmee behoorlijk wat rekenkracht moet leveren.

De Samsung-convertible schijnt verder over een Sony IMX258-camerasensor te beschikken. Ook dat is een interessante toevoeging, want deze camera zit onder meer in de LG G6 ingebouwd en maakt behoorlijk mooie foto’s. De Nautilus lijkt zo bezien dus een high-end convertible te worden.

De site Chrome Unboxed meldt verder nog dat het apparaat waarschijnlijk een scherm van maximaal twaalf inch krijgt. Daarmee is het een handzaam product dat ook goed mee te nemen valt. Helemaal zeker is die schermgrootte trouwens nog niet.

Naar het schijnt presenteert Samsung de Nautilus in de loop van de CES, de aankomende consumentenelektronicabeurs in Las Vegas.

  • Delen:
Dell Chromebook 3189
Chrome OS
Acer Chromebook Spin 11 (R751T)
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.