Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert touchscreen met kleine gaten erin

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2018, 15:45 CategorieHardware

Samsung heeft een speciaal touchscreen gepatenteerd met daarin gaten, zodat het scherm de complete voorkant kan vullen. Mogelijk doet Samsung dit om beter te kunnen concurreren: ook een voorkantvullend scherm, maar dan zonder zo’n inkeping.

Samsung patenteert scherm met gaatjes

Met de iPhone X heeft Apple laten zien hoe het consumenten een smartphone met een voorkantvullend scherm kan aanbieden, zonder te hoeven in te leveren op camera’s, sensoren en meer. Samsung heeft dat ook op z’n eigen manier gedaan, maar die toestellen hebben nog randen aan de boven- en onderkant. Nu is er een patent van het Zuid-Koreaanse bedrijf opgedoken waar een smartphone met een compleet voorkantvullend scherm in te zien is. Er lijken geen randen te zijn, maar juist gaten voor de camera’s en sensoren.

Mocht er tekst achter zo’n gat terecht komen, dan zou dat automatisch om het gat heen worden gewerkt. Daarnaast zouden gebruikers de mogelijkheid krijgen te kiezen tussen een volledig scherm of een gedeelte van dat scherm (net zoals op de iPhone X), zodat je je geen zorgen hoeft te maken om die gaten. Verder zou dit scherm ook in staat zijn een knop te huisvesten — uiteraard zou de display dan om het knopje heengaan en geen informatie weergeven (het is dus geen onderdeel van het scherm of een geïntegreerde vingerafdrukscanner).

Uiteraard hoeft een patent niet te betekenen dat Samsung daadwerkelijk een smartphone met een dergelijk scherm uitbrengt. Maar het bewijst wel dat het bedrijf ermee bezig is en dus misschien zoiets zou kunnen introduceren in de toekomst.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.