Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Skype test privégesprekken met end-to-end-versleuteling

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2018, 9:18 CategorieApplicaties

Skype heeft laten weten dat de chatdienst momenteel privégesprekken test met end-to-end-versleuteling op basis van een encryptiestandaard. Dit is dezelfde standaard waar de communicatiedienst Signal ook gebruik van maakt.

Skype test end-to-end-versleuteling

Microsoft test momenteel een nieuwe functie voor Skype: end-to-end-versleuteling voor chatgesprekken. Deze beveiliging gebeurt op basis van de standaard die we ook aantreffen in de berichtendienst Signal: het Signal Protocol van Open Whisper Systems. Iedereen die meedoet met het insiders-programma van de app kan hieraan meedoen. Echter, je kunt de versleutelde berichtendienst alleen testen met andere mensen die ook in dat programma zitten, maar het maakt dan niet uit of je werkt op een Windows-, Android- of ander apparaat.

De versleuteling geldt alleen voor berichten, bestanden en audiobestanden, maar niet voor telefoongesprekken (audio of video). Skype is op dit moment al voorzien van beveiliging uiteraard, maar dit geldt alleen voor de verbinding. Versleuteling van gebruiker tot gebruiker is veel veiliger. Berichten die op deze manier verzonden worden staan alleen op de apparaten van de ontvangers en verzenders en dus niet op de servers van, in dit geval, Microsoft. Helemaal een onderschepping van berichten kunnen uitsluiten is helaas niet te verzekeren.

Maar het is gelukkig wel een stap in de goede richting. Wanneer Microsoft deze beveiliging naar de reguliere applicatie brengt, dan valt Skype in hetzelfde rijtje als Facebook Messenger, Apple iMessage en WhatsApp: apps die hun berichten van gebruiker tot gebruiker versleutelen. Momenteel is het nog wel zo dat gebruikers de beveiliging zelf moeten activeren voordat ze het kunnen gebruiken, waardoor sommige gebruikers misschien de functie mislopen. Laten we hopen dat Microsoft hier nog eens goed naar gaat kijken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.