Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony blijft smartphones maken, maar niet om te kunnen concurreren

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2018, 10:19 CategorieAndroid

Ondanks het feit dat de smartphonetak van Sony al voor langere tijd verlies draait, blijft het Japanse bedrijf actief op deze grote markt. Dat doet het bedrijf niet om te kunnen concurreren met Apple of Samsung, maar om te zien waar de nieuwe trends naartoe gaan.

Sony blijft voorlopig smartphones maken

Sony doet het niet zo heel best op de smartphonemarkt. Veel mensen denken daarom dat het beter zou zijn dat het Japanse bedrijf zich zou terugtrekken, maar als het aan CEO Kaz Hirai ligt gebeurt dat niet. Hirai legt uit dat de fabrikant niet actief blijft op de markt om te kunnen concurreren met Apple of Samsung of omdat het de toekomst van tech is. De reden dat er toch smartphones blijven uitkomen, heeft te maken met het idee dat het bedrijf zo nauw in de gaten kan houden wat recente trends en ontwikkelingen zijn.

Door die kennis kan Sony blijven investeren in de dingen die belangrijk zijn. Het bedrijf is ook leverancier van onderdelen van smartphones, zoals bijvoorbeeld cameramodules, dus is het van belang dat de fabrikant bovenop de markt blijft zitten. Bovendien is het zo dat dit het bedrijf in theorie de ruimte geeft om eens te experimenten met hard- en software, omdat het doel niet winst maken of concurreren is. Onlangs kondigde de fabrikant nog drie smartphones aan, met mogelijk een nieuw high-end model op komst tijdens MWC.

  • Delen:
Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.