Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia XZ Pro krijgt waarschijnlijk geen hoofdtelefoonaansluiting

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 12:08 CategorieAndroid

Zoals het er nu naar uitziet zal de Sony Xperia XZ Pro geen hoofdtelefoonaansluiting gaan krijgen en gaan werken met een usb-c-dongle. Dat blijkt uit informatie die via de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond, naar buiten is gekomen.

Sony Xperia XZ Pro zonder hoofdtelefoonaansluiting – gerucht

De verwachting is dat Sony tijdens de aankomende Mobile World Congress een nieuwe high-end smartphone gaat presenteren. Die smartphone zou de Sony Xperia XZ Pro moeten worden. Vorige week kwam in het nieuws dat dit vlaggenschip een 4k-oled-scherm zou krijgen met een formaat van 5,7-inch. Nu blijkt, uit gelekte informatie van het Amerikaanse overheidsorgaan FCC, dat dit toestel niet zal worden voorzien van de geliefde hoofdtelefoonaansluiting. Sony heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Een afbeelding die bij de FCC te zien is laat geen aansluitingen zien, maar toont wel een dongle aan de onderkant van het aankomende toestel. Die dongle is mogelijk voorzien van usb-c en een hoofdtelefoonaansluiting. Dezelfde documenten verklappen ook alvast wat afmetingen van de smartphone (152,79 bij 72,42 mm) en bevestigen het gerucht dat het scherm 5,7-inch groot zal worden. Eind februari vindt MWC 2018 plaats en dan gaan we ongetwijfeld meer horen over dit toestel; tot die tijd moeten we het doen met geruchten.

  • Delen:
Sony Xperia XZ Premium
Sony Xperia XZ Premium
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.