Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z5-lijn zal geen patch krijgen voor Meltdown en Spectre

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 9:49 CategorieAndroid

Sony heeft laten weten dat de complete Sony Xperia Z5-lijn niet zal worden voorzien van een patch voor de problemen Spectre en Meltdown. Het bedrijf ondersteunt toestellen tot achttien maanden na release en deze lijn valt daardoor dus uit de boot.

Geen patches voor Sony Xperia Z5-familie

Mocht je nog gebruikmaken van een Sony Xperia Z5-toestel, zoals de Z5 Premium bijvoorbeeld, dan hebben we helaas slecht nieuws. Sony heeft namelijk, in een privébericht, via Twitter laten weten dat die lijn geen oplossing krijgt voor de recent opgedoken problemen Spectre en Meltdown. En dat terwijl best veel fabrikant nu bezig zijn met zo’n patch of een dergelijke patch al hebben uitgebracht. Sony heeft dit laten weten op een vraag van een gebruiker. Eerst kwam het nieuws dat Oreo niet naar de familie kwam en later verscheen dit:

The Xperia Z5 Premium will not get a security patch update for ‘Spectre’ and ‘Meltdown’ but you can still protect yourself by only downloading trusted applications from reputable stores and by keeping all apps updated to the latest versions.

Het is niet bekendgemaakt waarom Sony dit besluit heeft genomen, maar het is wel heel vervelend. Normaliter brengt Sony tot achttien maanden na de release van een toestel updates uit (zowel beveiligingsupdates als software-updates). En op basis daarvan kunnen we voorzichtig concluderen dat de toestel daarom nu uit de boot vallen.

  • Delen:
Sony Xperia Z5 Premium
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.