Telegram X is een officieel alternatief voor berichtendienst Telegram

23 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
telegram-x

Telegram heeft zelf een officieel alternatief voor de berichtendienst uitgebracht: Telegram X. Deze app bevat een aantal experimentele functies. Uiteraard bevat deze versie van de berichtendienst ook alle functies die je van de dienst bent gewend.

Download Telegram X

Telegram is een berichtendienst die in de afgelopen jaren populair is geworden vanwege de insteek dat chats ook goed beveiligd konden worden. Inmiddels hebben concurrenten als WhatsApp en Facebook Messenger ook end-to-end-versleuteling, maar dat betekent niet dat Telegram daar heel erg onder lijdt. De makers van de populaire berichtendienst hebben nu Telegram X aangekondigd. Dit is een experimentele versie van het chatprogramma, die uiteraard is voorzien van alle basisfuncties die je in de normale versie aantreft.

Telegram X is gebaseerd op Challegram, een onofficieel alternatief voor Telegram dat recentelijk is overgenomen. De app voelt een stuk sneller en gepolijster aan en bevat leuke animaties. Ook kun je een chat lang ingedrukt houden voor een preview en is er zelfs een avondmodus ingebouwd. Wat verder de plannen van de ontwikkelaar zijn is op moment van schrijven onbekend. Het zou kunnen dat X straks de officiële versie van Telegram wordt, maar het kan ook zijn dat dit het testkanaal wordt waar je je vrijwillig voor aanmeldt.

Telegram X

Reacties (0)