Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Verschillende apps van uitgever Sega hebben locatiedata gelekt’

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 10:11 CategorieApplicaties

Het is mogelijk dat verschillende applicaties van speluitgever Sega locatiedata hebben gelekt van gebruikers. Mogelijk betreft dit tot 600 miljoen gebruikers. Het bedrijf is hiervan op de hoogte en heeft in een reactie aangegeven een onderzoek te hebben ingesteld.

Apps van Sega lekken mogelijk locatiedata

Beveiligingsbedrijf Pradeo heeft een statement de wereld in gestuurd waarin staat vermeld dat verschillende applicaties van speluitgever Sega mogelijk locatiedata en informatie over het apparaat hebben gelekt. Het gaat om een aantal games van Sonic the Hedgehog, zoals Sonic Dash, Sonic the Hedgehog Classic en Sonic Dash 2: Sonic Boom, die in Google Play staan. Dit mogelijke lek treft mogelijk 120 tot 600 miljoen gebruikers (deze cijfers zijn gebaseerd op het aantal downloads dat de spellen op hun naam hebben staan).

Volgens Pradeo hebben deze spellen gemiddeld vijftien kwetsbaarheden. In totaal wordt er data verstuurd naar elf servers, waarvan er drie niet gecertificeerd zijn. Sega is inmiddels op de hoogte van dit probleem en heeft in een reactie tegenover de redactie van ZDNet gezegd dat er inmiddels een onderzoek is ingesteld.

If any third-party partners are collecting, transmitting, or using data in a manner that is not permitted by our agreement with the third party or Sega’s mobile privacy policy, prompt corrective action will be taken.

Hoewel het dus nog niet zeker is dat deze games daadwerkelijk informatie lekken, doe je er voorlopig wel goed aan deze apps te verwijderen van je Android-smartphone of -tablet.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.