Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opvolger van Vine verschijnt waarschijnlijk deze zomer

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2018, 10:17 CategorieApplicaties

Dom Hofmann, de man achter videoplatform Vine, heeft laten weten dat opvolger V2 waarschijnlijk in de zomer van 2018 wordt gelanceerd. Daarnaast heeft Hofmann ook alvast wat details vrijgegeven over de nieuwe versie van het videoplatform.

Vine leeft voort in V2

Dom Hofmann is de man die ons ooit Vine gegeven heeft. De man werkt in z’n vrije tijd aan een nieuwe versie van deze inmiddels afgesloten videodienst, simpelweg V2 genaamd. Hofmann levert bijna dagelijks updates via Twitter over het project, waar veel mensen (oud-gebruikers en andere enthousiastelingen) naar uitkijken. Daarnaast heeft de bedenker een communityforum opgericht waar nog meer te lezen is over het V2-project, dat waarschijnlijk deze zomer uitkomt. Maar in elk geval dit jaar. Hieronder een overzicht van wat we al weten.

 • Opnames kunnen niet korter zijn dan twee seconden en niet langer dan zesenhalve seconden
 • Videoformaat is fullscreen (en niet vierkant), met focus op zowel verticale als horizontale video’s
 • Makers kunnen gemakkelijker met elkaar samenwerken
 • V2 staat uploads van andere camera toe
 • De app moet naar iOS en Android komen
 • Geen filters, geen gezichtsfilters en geen geofilters
 • Gebruikers kunnen invullen met welk voornaamwoord ze aangesproken willen worden
 • Comments zijn uit te schakelen
 • Zerotolerancebeleid als het om elkaar lastig vallen gaat
 • Onzekerheid over nsfw-content is er nog

Dat is al een hoop informatie, maar dan nog is er nog een hoop onduidelijk. Ook is niet zeker of de Vine-opvolger het goed gaat doen in een medialandschap vol applicaties die gebruikers al video’s laten uploaden, bijvoorbeeld Snapchat of Facebook. Het wachten is nu op de app zelf of op nog meer informatie over de app.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.