Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

VLC-bèta voegt experimentele Chromecast-ondersteuning toe

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 9:34 CategorieApplicaties

De populaire mediaspeler VLC heeft een nieuwe bèta-versie uitgebracht, die een experimentele functie toevoegt: ondersteuning voor Chromecast. De functie werkt helaas nog niet naar behoren, maar daarom wordt de update alleen uitgerold naar de testversie van de applicatie.

Bèta-update beschikbaar voor VLC

Ondanks het feit dat Google de Chromecast, een hdmi-mediadongle, in 2013 heeft uitgebracht, hebben nog lang niet alle applicaties ondersteuning voor de handige accessoire ingebouwd. Vijf jaar later kondigt VLC, een populaire mediaspeler, aan dat die ondersteuning er eindelijk aankomt, maar voorlopig nog alleen in de bèta-versie van de app. Het gaat overigens om een experimentele functie, omdat die nog niet zo goed werkt als je zou willen. Daarom is het maar goed dat dit eerst getest wordt voordat het écht live gaat.

Media delen met de Google Chromecast vanuit de Android-applicatie van VLC werkt op dezelfde manier waarop je dat ook zou doen met andere apps. In de applicatie vind je een icoontje van de Chromecast en als je daarop tapt, wordt er direct verbinding gezocht met het apparaat dat je vervolgens uitkiest. De makers beloven dat de functie werkt met lokaal opgeslagen content en videostreams, maar vooralsnog lijken de streams niet goed te werken. Mocht je je niet willen aanmelden voor het bèta-programma, download deze versie dan hier.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. Abdeff
    31 januari, 2018 om 12:23

    VLC is hier veel te laat mee begonnen.
    Nu is het een inhaalrace met bijv Localcast, dat het geluid al kan afsplitsen van het chromecastsignaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.