Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp biedt ondersteuning aan voor notificatiekanalen op Android 8.0

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 9:19 CategorieApplicaties

WhatsApp heeft op Android een update gekregen die ondersteuning toevoegt voor notificatiekanalen, een functie van Android 8.0 Oreo. Met de kanalen is het mogelijk in te stellen wat je verwacht van de notificaties die de berichtendienst uitstuurt.

WhatsApp ondersteunt notificatiekanalen

Sinds de release van Android 8.0 kunnen ontwikkelaars ondersteuning toevoegen voor notificatiekanalen. Dit stelt gebruikers in staat voor de verschillende soorten notificaties die een app uitstuurt, iets anders in te stellen. WhatsApp is de nieuwste app in het rijtje die de kanalen ondersteunt. Je kunt in totaal tien verschillende soorten notificaties een andere instelling meegeven: voor een groep, een normaal bericht, chatgeschiedenisback-up, kritische app-alarmen, mislukte notificaties, media afspelen, niet gecategoriseerd en nog drie opties.

Je kunt per kanaal verschillende dingen instellen; zo kun je een hogere prioriteit meegeven aan je normale berichten en een minder hoge prioriteit aan groepsberichten. Ook is het nu bijvoorbeeld mogelijk de notificatie van WhatsApp Web te verwijderen. Handig voor wanneer je via een computer of laptop aan het chatten bent, maar niet constant die melding op je smartphone wil hebben (je vindt hem onder het Other notifications-kanaal). De optie is nu nog niet in bèta (download die versie hier), en komt binnenkort naar de stabiele versie toe.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.