Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt dataverzameling Windows 10 transparanter

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 9:23 CategorieWindows

Microsoft heeft laten weten dat het voornemens is de dataverzameling binnen Windows 10 een stuk transparanter te maken dan nu het geval is. De functie wordt eerst uitgerold naar Windows-tester en zal later dit jaar voor iedereen beschikbaar zijn. Wanneer precies, is nog niet bekendgemaakt door het bedrijf.

Dataverzameling binnen Windows 10

Vorig jaar heeft Microsoft al laten zien welke data Windows 10 bijhoudt van zijn gebruikers, maar met de volgende update belooft het bedrijf een stap verder te gaan. Vanaf deze week krijgen Windows-testers toegang tot de Windows Diagnostic Data Viewer. Deze viewer laat precies zien welke data er verzameld wordt en naar Microsoft wordt gestuurd. Dit is geanonimiseerde data die Microsoft gebruikt ter verbetering van het populaire besturingssysteem. Het programma laat gebruikers verder data ontcijferen die normaal versleuteld wordt verzonden.

De diagnostische data omvat onder meer de verbindingen op het apparaat, accessoires, configuratieopties, prestatiedata, videoconsumptie, geïnstalleerde applicaties en natuurlijk nog veel meer. Gebruikers zijn in staat de data te scheiden, zodat er overzichtelijk kan worden bekeken wat het systeem over je doorstuurt. Met deze viewer wil Microsoft ervoor zorgen dat gebruikers met minder zorgen Windows 10 in gebruik nemen. De viewer wordt verwacht met de Redstone 4-update; onduidelijk is nog wanneer die wordt gelanceerd.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.