Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows-instellingenpagina krijgt pagina voor lettertype instellen

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2018, 10:06 CategorieWindows

In een toekomstige update voor Windows 10 zal Microsoft een lettertypepagina gaan toevoegen aan het instellingenpaneel. Als je nu het lettertype wil aanpassen, dan moet je daarvoor naar het ouderwetse configuratiescherm gaan. Maar straks dus niet meer.

Lettertypepagina voor Windows-instellingenpaneel

Sinds de release van Windows 10 probeert Microsoft ons weg te houden van het configuratiescherm en ons te leiden naar het instellingenpaneel. Maar lang niet alle functies van die oude pagina vinden we terug op dat nieuwe paneel, maar beetje bij beetje komen we er wel. Zo is er nu een lettertypepagina ontdekt op het instellingenpaneel in een recente testversie van het besturingssysteem, waardoor je voor die instellingen dus niet meer naar het configuratiescherm hoeft. Microsoft heeft zelf nog niets bekendgemaakt.

Wanneer je naar de nieuwe pagina gaat, dan kun je daar een nieuw lettertype instellen of oudere lettertypes verwijderen. Ook kun je verschillende formaten en stijlen uitproberen voordat je ze selecteert. Ook kun je de metadata aan de onderkant lezen en is het mogelijk nieuwe lettertypen te downloaden uit de Microsoft Store. Het is nog niet bekend wanneer Microsoft deze nieuwe pagina gaat introduceren voor alle gebruikers, maar mogelijk gebeurt dit tijdens de Windows-update die we ergens in de lente van 2018 verwachten.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.