Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel presenteert meerdere nieuwe goedkope smartphones met high-end specificaties

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 20:09 CategorieAndroid

TCL Communication heeft tijdens het Mobile World Congress 2018 nieuwe Alcatal-smartphones gepresenteerd. Het gaat om telefoons die allemaal een 18:9-display hebben en een premium design. De schermen van alle nieuwe toestellen zijn gemaakt door TCL zelf, dat ook televisies maakt.

De Alcatel 5 – sociale media centraal

Allereerst is er de Alcatel 5. Dat 5,7-inch toestel heeft nagenoeg geen randen en dankzij het metallic unibody-design een premium uitstraling. Het bedrijf stelt dat er een octa-core processor is ingebouwd. Die heeft een werkgeheugen van 3 gigabyte ter beschikking. Verder is er een opslagcapaciteit van 32 gigabyte.

Voor de liefhebber van sociale media, heeft Alcatel bij dit toestel een dual front-camera ingebouwd. Die beschikt over een 120-graden super wide-angle lens en een ingebouwde led-flitser. Daarmee zijn mooie zelfportretten te knippen voor op de sociale media. Ook switcht de camera vanzelf van portrait-modus naar super wide-angle-modus wanneer meer dan twee gezichten in beeld worden waargenomen. Ook is er aan de achterkant een enkele camera met 16 megapixelsensor.

De Alcatal 5 heeft ook twee manieren van ontgrendelen. Zo is er Face Key, waarmee de camera je gezicht in kaart brengt met honderd datapunten, op basis waarvan het systeem binnen een halve seconde een match maakt. Ook is er een vingerafdrukscanner aan de achterkant van de telefoon.

De Android N-telefoon heeft een 3.000 mAh-batterij. De Alcatel 5 is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de uitvoeringen Metallic Black en Metallic Gold voor een adviesprijs van €229,99.

De Alcatel 3-serie: voor de keuze

Van deze reeks zijn vier verschillende modellen gepresenteerd, elk met kleine verschillen die wel flink uiteenlopende specificaties hebben. De modellen in de 3-serie zijn ook voorzien van vingerafdrukscanner en Face Key.

De Alcatel 3 heeft een 5,5-inch IPS HD+-beeldscherm in een compacte vormgeving. De quad-core processor heeft 2GB aan werkgeheugen ter beschikking en er is 16GB aan opslagcapaciteit. Verder is er een frontcamera met 5-megapixelsensor ene en achtercamera met 13-megapixelsensor. De Alcatel 3 is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren Spectrum Black en Blue voor een adviesprijs van €149,99.

Ook is er de Alcatel 3X is voorzien van een groter IPS HD+-beeldscherm van 5,7-inch, meer geheugen en een super wide-angle dual-camera aan de achterzijde. Dit toestel heeft meer geheugen: het werkgeheugen bedraagt 3GB en de opslagcapaciteit 32GB. De Alcatel 3X is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren Metallic Black en Blue voor een adviesprijs van €179,99.

Dan is er de Alcatel 3V met een 6-inch 2K-beeldscherm (2160×1080) gecombineerd met een real-time bokeh dual real-camera voor een indrukwekkende kijkbeleving. De Alcatel 3V is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar in de kleuren Spectrum Black en Blue, voor een adviesprijs van €189,99.

Tot slot is er in de 3-serie nog de Alcatel 3C onthuld. Dat toestel heeft een 6-inch IPS HD+ beedlscherm en is vanaf maart 2018 in Nederland beschikbaar in de kleuren Spectrum Black en Blue, voor een adviesprijs van €119,99.

Alcatel 1: meest betaalbare model

De 1-serie is de meest betaalbare smartphone-lijn die Alcatel gepresenteerd heeft en bestaat uit twee varianten. Er is de 1X, die een 5,3-inch beeldscherm heeft en camera met maximaal een 16-megapixelsensor. Verder is het toestel voorzien van 2GB aan werk- en 16GB aan opslaggeheugen. De telefoon draait overigens op De Alcatel 1X is in het tweede kwartaal van 2018 in Nederland beschikbaar in de kleuren Black en Blue voor een adviesprijs van €99,99.

En dan is er de nog goedkopere Alcatal 1C, die een metalen body heeft (dus niet zoals de 1X een zachte body). Deze telefoon kan maximaal 3G-verbindingen aan en is in het tweede kwartaal van dit jaar in Nederland beschikbaar vanaf €89,99 in de kleuren Metal Black en Blue.

  • Delen:
Qualcomm-3D-tablet
Alcatel A7
Alcatel A7
Android Nougat (7.x)
Alcatel Plus 12
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.