Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alcatel presenteert twee nieuwe tablets met Android 8.1 Oreo tijdens MWC

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 20:09 CategorieAndroid

Tijdens het Alcatel Launch Event, aan de vooravond van de Mobile World Congress in Barcelona, heeft TCL Communication twee nieuwe Alcatel-tablets gepresenteerd met Android 8.1 Oreo.

Beide tablets komen uit de nieuwe Alcatel 1T-serie, waarmee het bedrijf mobiele technologie wereldwijd toegankelijk wilt maken voor huishoudens waarin entertainment en gaming-ervaringen worden gedeeld. Beide modellen zijn straks verkrijgbaar voor een bedrag onder de honderd euro en beschikken over Android 8.1 Oreo.

Alcatel 1T 10

De Alcatel 1T 10-tablet is voorzien van een 10,1-inch IPS-beeldscherm in een resolutie van 800 bij 1.280 pixels en weegt slechts 415 gram. Het apparaat is voorzien van een 4000 mAh-batterij. Hierdoor kun je de Alcatel 1T 10 straks acht uur lang onafgebroken gebruiken. De tablet draait op een MT8321-processor. Je hebt de beschikking over 1 GB werkgeheugen en het interne geheugen bedraagt 16 GB. Het opslaggeheugen kun je uitbreiden tot 128 GB via een micro-sd-kaart. De tablet heeft daarnaast een camera van vijf megapixel. Via een optioneel verkrijgbaar Bluetooth-toetsenbord kun je de tablet ook omtoveren tot een laptop. De Alcatel 1T10 zal vanaf het derde kwartaal van 2018 in Nederland verkrijgbaar zijn met een adviesprijs van 99,99 euro.

Alcatel 1T 7

Het kleinere broertje is de Alcatel 1T 7 met een 7-inch beeldscherm met een resolutie van 600 bij 1.024 pixels. Draaiende op een MT8321-processor heb je de beschikking over 1 GB werkgeheugen en 8 GB opslaggeheugen. De batterijcapaciteit bedraagt 2580 mAh, voor zeven uur onafgebroken werken of 430 uur standby-tijd. De tablet beschikt over een camera van twee megapixel aan de achterzijde. De Alcatel 1T 7 zal het derde kwartaal van 2018 beschikbaar zijn in Nederland met een adviesprijs van 69,99 euro.

Kids mode en Eye Care op beide tablets

De Alcatel-tablets beschikken over een Kids Mode, een speciale modus voor kinderen waarmee ouders gebruikslimieten aan kunnen geven. Zo krijgen kinderen geen content onder ogen waar ze eigenlijk te jong voor zijn. Ook hebben de tablets een Eye Care-modus, dat blauw licht zal reduceren. Volgens Alcatel is dit niet alleen beter voor de ogen, maar zorgt het ook voor een betere kijkervaring.

Alcatel 1T-tablets

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.