Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amerikaanse inlichtingendiensten raden gebruik Huawei-telefoons af

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 12:28 CategorieAndroid

Verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder de CIA en FBI, raden het gebruik van Huawei-smartphones af. De organisaties maken zich zorgen om de banden die het bedrijf heeft met de Chinese overheid. Ook smartphones van ZTE krijgen dezelfde waarschuwing mee.

‘Gebruik geen telefoons van Huawei of ZTE’

Zes grote Amerikaanse veiligheidsdiensten, waaronder de CIA, FBI en NSA, raden het gebruik van smartphones van merken als Huawei en ZTE af. CNBC schrijft dat de bazen van de inlichtingendiensten deze aanbevelingen hebben gedaan tijdens een Senate Intelligence Committee. FBI-directeur Chris Wray zegt “diep bezorgd te zijn over de risico’s die bestaan wanneer er buitenlandse bedrijven of entiteiten zonder dezelfde normen en waarden als de VS een sterke positie kunnen verkrijgen in de telecommunicatiemarkt”.

Wray voegt daaraan toe dat dit de mogelijkheid geeft “informatie te stelen of aan te passen en mensen te kunnen bespioneren”. Deze waarschuwingen zijn echter niet nieuw. De Amerikaanse inlichtingendiensten zijn al veel langer voorzichtig als het om producten van Huawei gaat, een bedrijf dat is opgericht door een ingenieur van het Chinese Volksbevrijdingsleger. Amerikaanse politici omschrijven het elektronicabedrijf meer dan eens als een verlenging van de Chinese overheid en haar inlichtingendiensten.

Dit soort dingen zitten het bedrijf in de weg als het om commerciële successen gaat op de consumentenelektronicamarkt gaat. Desondanks worden de smartphones van Huawei wereldwijd verkocht en gebruikt en is de fabrikant Apple voorbijgegaan, die altijd op de tweede plek stond op de lijst van meest populaire smartphoneproducent. Huawei heeft inmiddels gereageerd op deze uitspraken en zegt op de hoogte te zijn. Ook geeft het bedrijf mee dat het “geen groter online veiligheidsrisico veroorzaakt dan andere ict-bedrijven”.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.