Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AMP Stories: Google brengt kleine nieuwsverhalen naar mobiele zoekresultaten

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2018, 12:15 CategorieApplicaties

Internet op mobiele apparaten wordt steeds belangrijk, daarom moet Google met vernieuwingen blijven komen om relevant te blijven. De nieuwste ontwikkeling is AMP Stories, kleine nieuwsverhalen in de zoekresultaten van de zoekmachinegigant.

Dit is AMP Stories

Een belangrijke regel voor het internet is tegenwoordig mobile first. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker dan op een pc het internet opgaan middels een mobiel apparaat. Voor organisaties is het van belang dat een boodschap overkomt, dus moeten ze meegroeien met trends en ontwikkelingen. Google doet dat nu door AMP Stories te introduceren. Je zou deze nieuwe mogelijkheid het beste kunnen omschrijven als een mengeling van Instagram Stories en Snapchat Discovery, maar dan binnen de mobiele zoekmachine van Google.

Google heeft AMP Stories dinsdagochtend aangekondigd op z’n eigen ontwikkelaarsblog. De functie is nog in bèta, maar sommige gebruikers hebben al toegang tot het nieuwsformat. Gebruikers krijgen nieuws voorgeschoteld in kleine verhalen van curated content (content die van tevoren door iemand is geselecteerd). Op dit moment werkt Google met CNN, Conde Nast, Hearst, Mashable, Meredith, Mic, Vox Media en The Washington Post aan content. Het uiteindelijke doel is om van Stories een open nieuwsplatform te maken.

AMP stories aim to make the production of stories as easy as possible from a technical perspective. The format comes with preset but flexible layout templates, standardized UI controls, and components for sharing and adding follow-on content.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.