Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple brengt in 2019 de TrueDepth-sensor naar achterkant iPhone’

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2018, 9:35 CategorieiPhone

Pakweg drie maanden geleden lanceerde Apple de iPhone X. Het was een telefoon met voor het eerst in jaren een nieuw ontwerp, maar lang hield het apparaat de aandacht niet vast. Eerder deze week werd immers al gesproken over de iPhones die dit jaar uitkomen. En nu richten sommigen zich zelfs al op de telefoons die Apple in 2019 uitbrengt.

3D-sensor op je iPhone

Met de iPhone X lanceerde Apple TrueDepth, een 3D-sensor die je gezicht inscant en nauwkeurig in kaart brengt. Die technologie wordt nu gebruikt om je telefoon met gezichtsherkenning te kunnen ontgrendelen en om geinige dingen als Animoji mogelijk te maken.

Volgens een onderzoeksnota van Barclays, die gespot werd door de site AppleInsider, werkt Apple er nu aan om de sensor naar de achterkant van de telefoon te brengen. Op die manier moet het mogelijk worden om de omgeving in drie dimensies in kaart te brengen. Apple zou gesprekken voeren met leveranciers om te kijken of dit mogelijk is en wellicht in de herfst van 2019 naar de telefoons brengen.

Barclasy verwacht dat er een “soortgelijke, maar aangepaste TrueDepth-sensor” naar de achterkant van die toekomstige telefoon komt. De gedachte is dat Apple daarmee nog meer voort kan bouwen op zijn ambities op het vlak van augmented reality. Met iOS 11 bracht het voor het eerst de ARKit uit voor ontwikkelaars en die software kan alleen maar beter worden als de smartphones ook daadwerkelijk over een 3D-sensor beschikken.

Overigens meldt Barclays over de iPhone die Apple dit jaar zal lanceren dat er weer een edge-to-edge display komt met uitsparing. Die zou iets kleiner kunnen zijn, als leveranciers er tenminste toe in staat zijn de sensor te verkleinen zonder op kwaliteit in te leveren.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.