Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple haalt apps van Telegram uit App Store vanwege ‘ongepaste content’ (update)

Geschreven door
Geplaatst op1 februari 2018, 14:11 CategorieApplicaties

Telegram-oprichter Pavel Durov heeft via Twitter bevestigd dat beide apps van het bedrijf uit de App Store zijn gehaald, vanwege ‘ongepaste content’. Zodra er maatregelen zijn getroffen, dan verwacht Durov dat de applicaties wederom beschikbaar zullen zijn in de downloadwinkel.

Telegram uit de App Store gehaald

Telegram is uit de App Store gehaald. Dit nieuws kwam vannacht al naar buiten, maar inmiddels is bekend dat het niet om een fout gaat. Oprichter Pavel Durov heeft in een tweet laten weten dat Apple van mening is dat er ‘ongepaste content’ beschikbaar wordt gesteld via de berichtendienst. Ook het jongere broertje X, dan onlangs werd gelanceerd op Android en nog in testfase was op iOS, is uit de downloadwinkel gehaald. Durov verwacht dat de apps binnenkort weer te downloaden zijn uit de digitale Apple-winkel.

Vooralsnog is het niet duidelijk wanneer de apps terugkeren of om wat voor soort content het gaat. In de richtlijnen van iOS staat beschreven dat apps filters voor ongepaste content moet hebben, dat er gebruikers geblokkeerd moeten kunnen worden en dat gebruikers dergelijke content kunnen melden. Het is mogelijk dat Telegram iets van ongepaste content beschikbaar stelde, ondanks het feit dat er filters aanwezig zijn. In het verleden kwam de app in slecht daglicht te staan, omdat die vaak gebruikt zou worden door terroristen.

Toen Telegram destijds in 2013 werd gelanceerd, was het één van de weinige applicaties die end-to-end versleuteling als standaard aanbood. Daardoor kunnen mensen van buitenaf niet gemakkelijk meekijken met de gesprekken die je voert, waardoor er dus ‘in het geheim’ dingen besproken kunnen worden. Overheden van over heel de wereld hebben meer dan eens hun kritiek geuit op deze app, omdat ze de gesprekken niet konden monitoren. Vandaag de dag is het echter zo dat er veel meer berichtendiensten hun gesprekken goed versleutelen.

Update 02-02-2018: Beide berichtendiensten van Telegram staan inmiddels weer in de App Store.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.