Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple: ‘Nieuwe applicaties moeten scherm van iPhone X gaan ondersteunen’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2018, 9:20 CategorieiPhone

Apple heeft laten weten dat applicaties die vanaf april worden toegevoegd aan de App Store het grotere scherm van de iPhone X, met zijn afwijkende resolutie, moeten ondersteunen. Dat wordt dus een nieuwe vereiste van het bedrijf uit Cupertino.

Apps moeten iPhone X-scherm ondersteunen

Donderdagavond Nederlandse tijd heeft Apple laten weten aan ontwikkelaars dat alle nieuwe applicaties die vanaf april worden toegevoegd aan de App Store, het grotere scherm van de iPhone X, inclusief zijn afwijkende resolutie, moeten ondersteunen. Dat betekent dus dat app-makers rekening moeten houden met het scherm, dat van rand tot rand loopt, en natuurlijk de inkeping aan de bovenkant. Bovendien moeten die applicaties zijn gebouwd met de nieuwe software development kit die is klaargestoomd voor iOS 11 (en hoger).

De inkeping op de iPhone X blijft een punt van discussie, zowel bij ontwikkelaars als bij gebruikers. Nog niet iedereen is overtuigd, maar ondertussen zijn er wel goedkopere smartphonemakers die het design volop kopiëren. Desondanks is die inkeping wel iets wat de X onderscheidend maakt van de andere iPhones, waardoor je hem kunt herkennen. En is het dus maar goed dat Apple er nu meer aandacht aan geeft, door ervoor te zorgen dat apps ervoor geoptimaliseerd worden. Wat bestaande apps moeten doen, is niet bekend.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.