Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple reageert op iOS iBoot-probleem: ‘Veiligheid is niet in gevaar’

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2018, 9:12 CategorieiPad

Apple heeft bevestigd dat er inderdaad delen van de broncode van iOS zijn gelekt, die ervoor moeten zorgen dat de beveiliging gegarandeerd wordt. Het bedrijf heeft laten weten dat de veiligheid niet in gevaar is geweest. Desondanks heeft Apple de code wel offline laten halen.

iOS iBoot van iOS 9 was gelekt, maar dat vormt geen gevaar

Donderdag kwam in het nieuws dat er een gedeelte van de broncode van iOS was gelekt dat verantwoordelijk is voor het veilig opstarten van een iOS-apparaat (iBoot genoemd). Dit lek zorgde voor veel potentiële problemen, aangezien kwaadwillenden zo kunnen zien hoe de vork in de steel zit wat de beveiliging betreft, waardoor er mogelijk dus gerichte aanvallen kunnen plaatsvinden. Apple heeft inmiddels gereageerd op de situatie en heeft gezegd dat er geen gevaar is voor die veiligheid — maar dat het wel klopt dat er code is gelekt.

Het lek was dus echt. Apple heeft in een statement tegenover TechCrunch laten weten dat “by design, the security of our products doesn’t depend on the secrecy of our source code“. De veiligheid van het iBoot-systeem is dus niet afhankelijk van het feit dat de code geheim is. Er zijn namelijk nog meer systemen actief die veiligheid moeten bieden, op zowel hard- of als softwaregebied. Ondanks dat heeft het bedrijf toch de code offline laten halen, maar dat heeft weer met copyright te maken. Deze code is namelijk niet open source.

Het is vooralsnog niet duidelijk of Apple delen van deze iBoot-code gebruikt voor recente versies van het besturingssysteem.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.