Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil Animoji naar FaceTime en tabs naar iPad-apps brengen’

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 15:33 CategorieiPad

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan is Apple voornemens Animoji naar FaceTime en tabbladen naar iPad-applicaties te brengen. Waarschijnlijk zullen deze functies pas in 2019 naar FaceTime en de iPad komen, zoals het er nu naar uitziet.

FaceTime krijgt Animoji, iPad-apps krijgen tabs – gerucht

Vorige maand kwam naar buiten dat Apple zich voor iOS 12 wil gaan concentreren op prestatieverbeteringen. Dat betekent waarschijnlijk dat er geen grote nieuwe functies worden geïntroduceerd en dat die worden weggelegd voor iOS 13. Bloomberg heeft nu misschien alvast de eerste informatie over die nieuwe functies. Zo gaan er wat dingen veranderen met betrekking tot Animoji, de bewegende filters voor gezichten. Die gezichten komen namelijk mogelijk naar de iPad toe, evenals de populaire applicatie FaceTime.

Wanneer de Animoji worden geïntroduceerd voor de iPad, dan zal de iPad toch eerst voorzien moeten worden van een Face ID-camera zoals op de iPhone X. De laatste tijd verschijnen er steeds vaker geruchten over een dergelijke iPad, dus het zou zomaar kunnen dat Apple daar aan werkt. Deze software-update zou onderdeel zijn van een project genaamd Peace. Onder dat project valt ook het gerucht dat Apple werkt aan universele applicaties, die werken op een iPhone, iPad en Macs (vergelijkbaar met hoe Microsoft dat aanpakt).

iOS 12 gaat mogelijk ook wat verbeteringen doorvoeren aan de niet storen-modus en iOS-gebruikers voorzien van een vernieuwde aandelenapplicatie. Verder meldt Bloomberg dat de vernieuwde thuisschermen voor de iPhone, iPad en CarPlay 2018 gaan overslaan en dat iPad-bezitters in 2019 mogen rekenen op tabbladen in hun applicaties. Zo zou je dezelfde app dus meerdere keren open kunnen hebben staan. MacOS kan dit nu al en Microsoft werkt ondertussen ook aan de mogelijkheid van tabs in elke applicatie.

Het idee dat Apple een jaar overslaat wat nieuwe functies voor iOS betreft, zou te maken hebben met een verandering in strategie. Ontwikkelaars zijn niet meer verplicht om ieder jaar heel veel functies te introduceren en kunnen zich nu dus echt storten op de ontwikkelingen en stabiliteit van nieuwe opties. In het verleden heeft Apple veel last gehad van bugs en andere slechte prestaties, waardoor er heel wat problemen waren ontstaan. Mogelijk probeert het bedrijf dit in de toekomst te voorkomen voor iedereen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.