Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste games voor op je smartphone en tablet #7

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2018, 11:22 CategorieGaming

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

Deze week hebben we drie compleet verschillende games getest. Wil je weten hoe het is om in de huid van een gamesontwikkelaar te kruipen? In Game Dev Tycoon voor iOS en Android kun je aan de slag om je op te werken van eenzame ontwikkelaar in een garagebox naar een kantoor op een toplocatie met diverse medewerkers. Slime Pizza is een platformer met het leveldesign van de klassieke Metroid-spellen met de besturing van Angry Birds. Tot slot hebben we Four Last Things gespeeld. Deze point-and-click adventure speelt zich af op schilderijen uit de tijd van de Renaissance. Zijn deze drie spellen de moeite waard? Of kun je ze beter overslaan? We vertellen je er alles over in De beste games voor op je smartphone en tablet #7.

Game Dev Tycoon

Heb je altijd al eens je eigen spellen willen ontwikkelen? Je kunt vanaf nu oefenen met Game Dev Tycoon voor Android en iOS. In dit spel ben je een spelontwikkelaar die begint in een garagebox en uiteindelijk, als je het goed doet, in een groot kantoorpand met een compleet team aan de beste nieuwe games mag werken. Game Dev Tycoon is oorspronkelijk al in 2012 verschenen voor de pc en we hebben ruim vijf jaar moeten wachten op een uitgave voor de smartphones en tablets.

Game Dev Tycoon is een management- en ontwikkelspel. Je begint in je eigen garage aan simpele spellen te werken. Je kiest een platform, een genre, het type spel en kunt zelf kiezen voor welke categorie je het aanwezige budget voor wilt inzetten. Ga je voor de graphics? Een save-functie? Of wil je geld opzij zetten om een goed verhaal voor het spel te laten schrijven? Goed marktonderzoek is belangrijk, zodat je weet waar de pers en de potentiële spelers op zitten te wachten. Tijdens je voortgang werk je je steeds verder op en kun je personeel inhuren en van de garagebox naar een kantoorpand verhuizen. Ook de werknemers die je in zult huren moet je managen en trainingen geven. Nieuwe technologieën moet je blijven ontwikkelen om in te kunnen spelen op de altijd veranderende gamesmarkt.

Game Dev Tycoon volgt in grote lijnen de echte tijdlijn, waarbij de release van spelcomputers in de echte tijd ook in het spel gesimuleerd worden. De besturing werkt wonderbaarlijk goed op de smartphone, maar ik raad je toch aan een tablet te gebruiken voor een beter overzicht. Game Dev Tycoon blijkt na verloop van tijd ineens veel meer diepgang te hebben dan je in eerste instantie zult denken, waardoor je blijft spelen om eindelijk eens een spel te ontwikkelen die door de pers en het publiek als echte klassieker wordt beschouwd. Het spel kost 5,49 euro in zowel de App Store als de Play Store. Dit is de volledige game en je zult dan ook geen advertenties meer te zien krijgen.

  • Game Dev Tycoon

Slime Pizza

Jij speelt een pizzabezorger, een groen slijmerig blobje, dat zomaar een crash meemaakt met het ruimteschip waarmee je pizza’s aan het bezorgen bent. Een virus lijkt de oorzaak, maar wat is er nu aan de hand? En waar zijn al de pizza’s gebleven? Aan jou de taak om de levels te verkennen en de pizzapunten te verzamelen. Slime Pizza is een mix van Angry Birds en Metroid. Het groene blobje moet verschillende levels voltooien in Metroid-stijl, met verschillende kamers en verschillende uitgangen naar een volgend deel. Hierdoor lijken de levels soms een beetje een doolhof, maar het zit verrassend logisch in elkaar.

De vergelijking met Angry Birds komt van de besturing van het groene, slijmerige blobje. Deze slinger je namelijk door de levels heen als ware je een katapult in je handen hebt. Het groene blobje blijft overal aan plakken, wat zowel je redding kan zijn om obstakels te omzeilen, maar ook tegen je kan werken als je net even de verkeerde kant op bent gekatapulteerd. Belangrijke spullen die je nodig hebt om een nieuw deel van het level te bereiken kun je gemakkelijk als groen blobje absorberen. Er zijn diverse geheime kamers te ontdekken terwijl je ondertussen vijanden en vallen moet ontwijken.

Slime Pizza brengt op een originele wijze Metroid en Angry Birds bij elkaar. Het spel is echter flink pittig te noemen, maar gelukkig zijn er voldoende plekken in ieder level waar je kunt opslaan. Dit kost je echter wel verzamelde pizzapunten. Gelukkig hoef je de pizzapunten die je had gepakt voordat je dood ging niet opnieuw te verzamelen. Slime Pizza is een leuk spel dat je gemakkelijk even tussendoor kunt spelen, maar kent al snel een flinke leercurve. Het spel is gemakkelijk op te pakken, maar moeilijk om volledig te beheersen.  Probeer het spel zelf eens uit. De besturing is even wennen, maar werkt na enige oefening erg goed. Het spel is gratis te downloaden, maar kent wel advertenties. Deze verschijnen als je dood gaat en zijn wat mij betreft niet heel storend. Je kunt het spel ook aanschaffen zonder advertenties voor 4,79 euro.

  • Slime Pizza

Four Last Things

Men neemt oude schilderijen uit de Renaissance en voegt een vleugje Monty Python toe. Voeg daar spelelementen van de oude klassieker Monkey Island aan toe en je hebt een point-and-click avonturenspel genaamd Four Last Things. Is het vreemd? Ja. Is het origineel? Dat zeker. Is het leuk? Ja, alhoewel niet voor iedereen.

Four Last Things is een spel dat via een crowdfundingsactie op Kickstarter in het leven is geroepen. Het doel van 3500 pond werd gehaald en ontwikkelaar Joe Richardson ging aan de slag om Renaissance-schilderijen tot leven te wekken. Voeg een vleugje klassieke muziek en de humor van Monty Python toe en je hebt een origineel spel waarbij je tijdens het spelen of over de grond rolt van het lachen, of het spel na een kwartiertje weer zult verwijderen. Four Last Things komt van de eschatologie, oftewel de leer van het einde van de wereld en het laatste oordeel met de vier uitersten (dood, oordeel, hemel en hel). Het spel draait om zondes en gaat hier op een Monty Python-achtige wijze mee om.

De speler heeft verschillende zondes begaan en zoekt vergeving. Je bezoekt een parochie tijdens je reis, maar aangezien je jouw zondes niet in de direct omgeving van de parochie hebt begaan kunnen ze je niet verder helpen. Het is aan jouw de taak om jouw zondes opnieuw te begaan, zodat je toegelaten wordt tot de parochie om vergeving voor je zondes te kunnen vragen. Het spel ziet er schitterend uit met levendige Renaissance-schilderijen. De humor moet je echter wel liggen. Of je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Daarnaast is Four Last Things geen spel voor mensen die aanstoot nemen aan het belachelijk maken van het geloof of aan naaktheid, want beide zijn in het spel op grote schaal te vinden. Four Last Things is een origineel point-and-click avonturenspel, maar is niet voor iedereen geschikt. Het spel kost 4,49 in de App Store en 4,59 in de Play Store.

  • Four Last Things

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te spelen? Kijk dan eens in ons tablet-archief voor meer informatie. Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Heb je een nieuwe tablet of smartphone gekocht om de beste games voor smartphone of tablet op te spelen? Je oude apparaat hoef je niet weg te gooien. Kijk naar de 10 dingen die kunt doen met je oude Android-tablet.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.