Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Betaaldienst van berichtendienst WhatsApp wordt nu getest in India

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2018, 9:34 CategorieApplicaties

WhatsApp test op dit moment zijn eigen digitale betaaldienst in India, melden verschillende gebruikers uit dat land sociale media als Twitter. Het betreft hier nog wel een bètaversie. Het is overigens nog niet duidelijk wanneer de rest van de wereld aan de beurt is.

Betaaldienst binnen WhatsApp

De chatapplicatie WhatsApp werkt al maanden aan een betaaldienst, waarmee je van persoon tot persoon betalingen kunt verrichten. Nu lijkt het er echter op dat de app de dienst heeft gelanceerd in India, waar het in bèta wordt getest. Gebruikers melden daar op sociale media dat de dienst live is gegaan op zowel Android als iOS. De eerste keer dat het bedrijf liet weten te werken aan deze functie was in april 2017. Het heeft dus bijna een jaar geduurd sinds dat moment; en wie weet hoe lang er toen al aan gewerkt werd.

Dat WhatsApp de dienst in India test is niet zo vreemd. Dit land is één van de grootste markten voor de dienst, aangezien er niet voor iedereen snel internet beschikbaar is zoals dat hier wel in Nederland is. Simpel en snel een berichtje kunnen sturen is precies waar de app (ooit) voor bedoeld is, waardoor het dus niet lang duurde voordat de communicatiedienst aansloeg in India. De app verbruikt weinig data en je hebt tegenwoordig ook heel veel middelen om dat datagebruik terug te dringen, mocht het toch nog nodig zijn.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.