Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Binnenkort kun je berichten via pc versturen met Android Berichten’

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2018, 10:32 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet kunnen we binnenkort wellicht ook berichten versturen vanaf een computer in combinatie met de berichtendienst Android Berichten. Zo’n computer koppelen gaat dan via een qr-code die je kunt opzoeken binnen je webbrowser.

Android Berichten gebruiken op een pc – gerucht

Wanneer je binnen het Google-ecosysteem zit en gebruikmaakt van zijn berichtendiensten, dan heb je het niet gemakkelijk gehad. Hangouts was gewoon een goede app met heel veel mogelijkheden, maar was blijkbaar niet goed genoeg om lang ondersteund te worden. Daarvoor in de plaats hebben we inmiddels Google Allo, Google Duo en Google Berichten. Die laatste app gebruik je wellicht voor het ontvangen (en versturen) van sms-berichten. Maar waarschijnlijk kun je er in de toekomst veel meer mee gaan doen, aldus Android Police.

De redactie is in de code gedoken en heeft twee interessante dingen opgemerkt. Zo zijn er verwijzingen gevonden naar Android Berichten gebruiken op een computer, middels een webbrowser. Je scant een qr-code, zoals bij WhatsApp Web, en kunt dan chatten met je vrienden. Daarnaast gaat Google sterk inzetten op rcs, dat staat voor rich communication services, wat mogelijk de opvolger moet worden van het sms-systeem. Dat nieuwe systeem is echter wereldwijd nog niet zo populair, dus moeten we nog bezien of dit wat gaat worden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.