Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze fabrikanten komen in 2019 met de eerste 5G-telefoons

Geschreven door
Geplaatst op8 februari 2018, 14:26 CategorieHardware

Momenteel ondersteunt zo’n beetje elke fatsoenlijke smartphone 4G. Maar dat behoort straks tot het verleden, want de technologie is aan vervanging toe. Opvolger 5G wordt sneller, maar kan ook een grotere belasting aan. Dat is moet wel, gezien het groeiende aantal apparaten dat met het internet verbonden is. Vandaag is bekend geworden dat de eerste 5G-telefoons al in 2019 op de markt verschijnen.

De eerste 5G-toestellen

Qualcomm Technologies ontwikkelt al enige jaren een 5G-modem, waarmee smartphones verbinding kunnen maken met netwerken die de standaard ondersteunen. Vandaag is bekend gemaakt dat er maar liefst achttien fabrikanten zijn die toestellen uitbrengen met het Qualcomm Snapdragon X50 5G NR-modem. Dat modem maakt het dus mogelijk om verbinding te maken met de netwerken.

Onder de fabrikanten bevinden zich HTC, LG, Nokia, Oppo, Vivo en Xiaomi. Het zijn dus smartphonemakers die graag voor willen lopen in de uitrol van 5G-telefoons. Dat ondanks het feit dat er nog niet echt begonnen is met de uitrol van 5G-netwerken. Daar zijn wel al plannen voor, maar veel telecomaanbieders verwachten niet voor 2020 significante dekking te kunnen bieden.

Toch is het een mooie ontwikkeling die nog snellere mobiele verbindingen snel naar de consument zal brengen. Een van de redenen waarom sommige telecomaanbieders relatief rustig aan doen met het uitrollen van 5G-netwerken ligt namelijk in het uitblijven van telefoons die gebruik kunnen maken van de standaard. De aankondiging van dit modem en de samenwerking met achttien fabrikanten brengt daar dan eindelijk verandering in.

Waarom is 5G nu nodig?

De nieuwe netwerktechnologie, waarvan overigens eind vorig jaar officieel de standaard werd vastgelegd, maakt zeer snelle internetverbindingen mogelijk. Er kunnen meerdere gigabytes aan data per seconde binnengehaald worden. Maar ook bieden de netwerken een flink grotere capaciteit.

Dat is allemaal hard nodig vanwege de ontwikkeling van nieuwe apparaten die met het internet verbonden zijn. Zo zijn er steeds meer slimme apparaten voor thuis te koop, waaronder thermostaten, verlichting en koelkasten. Daarnaast werken veel autofabrikanten aan autonome voertuigen, die ook internetverbinding nodig hebben om alle omgevingsdata te kunnen verwerken.

De combinatie van al die nieuwe apparatuur maakt het noodzakelijk om snel nieuwe netwerken uit te rollen en dan het liefst zo snel mogelijke. De nieuwe standaard komt in die zin dus ook precies op het goede moment.

 • Delen:

Reacties

 1. Kees
  14 augustus, 2018 om 12:04

  De elektromagnetische straling met 5G gaat heftiger en schadelijker voor de cellen van het lichaam dan de 2G, 3G en 4G netwerken die al bestaan.
  Merkbare klachten kunnen zijn:
  -slapeloosheid
  -chronische vermoeidheid
  -hoofdpijn
  -geheugenproblemen
  -concentratieproblemen
  -hartproblemen
  -depressie
  -prikkelbaarheid
  -angstgevoelens

  • Jeroen
   12 september, 2018 om 15:12

   @Kees Kunt u mij daar wetenschappelijk bewijs voor geven?

   • CM
    14 april, 2019 om 16:12

    Het is moeilijk om dat te bewijzen met links als je bericht niet word geaccepteerd door de pagina beheerder.. maar misschien zelf research doen?

  • Jan
   18 november, 2018 om 17:29

   Heftig allemaal mag ik weten waar u deze info vandaan heeft?

  • ron
   11 januari, 2019 om 5:48

   Wat een onzin

 2. Hans
  21 december, 2018 om 11:41

  En… weg is Kees :-)

 3. Ab
  21 juni, 2019 om 9:46

  Kees spreekt uit ervaring??

 4. Arnoud47
  10 september, 2019 om 9:45

  Meneer Kees moet over oneindige fantasieën beschikken om deze, niet wetenschappelijk onderbouwde, uitspraken op schrift te durven zetten.
  Zover(wetenschappelijk bewezen) bekend zijn er tot heden géén schadelijke bijwerkingen aangetoond.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.