Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Flickergate: Surface Pro 4-eigenaars stoppen tablets in de vriezer

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 9:21 CategorieNieuws

Eigenaars van de Microsoft Surface Pro 4 hebben geklaagd over een nieuw probleem met de populaire tablet: het scherm kan flikkeren. Verschillende eigenaars lijken er wel een oplossing voor gevonden te hebben: de tablet in de vriezer plaatsen.

Surface Pro 4 heeft last van flikkerend scherm

Honderden eigenaars van de Microsoft Surface Pro 4 klagen over hetzelfde probleem. Het scherm kan namelijk flikkeren. Als we uitgaan van Microsofts eigen forum, dan houdt het probleem nu al een jaar aan, en de meest apparaten die zijn getroffen vallen inmiddels buiten de garantieperiode. Het probleem heeft een officiële naam en website vanuit de community gekregen: Flickergate. Op die website is te lezen dat zo’n zestienhonderd mensen zich hebben gemeld met dit probleem, waarbij het scherm van de populaire tablet dus flikkert.

Het probleem ligt waarschijnlijk ergens in de hardware en komt voor wanneer het apparaat veel wordt gebruikt en warm wordt. Microsoft is inmiddels op de hoogte van de situatie en houdt de situatie in de gaten. Een vertegenwoordiger van het bedrijf meldt tegenover The Verge dat mensen die dit probleem tegenkomen contact op moeten nemen met de klantenservice van de fabrikant. Creatievelingen hebben echter al een tijdelijke oplossing gevonden: ze stoppen de tablet voor een aantal minuten in de vriezer, dan werkt-ie weer even.

Eén gebruiker laat weten dat tien minuten afkoelen in de vriezer ervoor zorgt dat je de tablet een half uurtje kunt gebruiken. Hoewel dit een tijdelijke oplossing voor een hardnekkig blijkt, kunnen we het toch niet aanbevelen na te doen. Het beste dat je kunt doen is contact opnemen met Microsoft, zodat die je ermee kan helpen. Hoeveel mensen zijn getroffen door dit probleem is onduidelijk, maar waarschijnlijk gaat het om één procent van alle apparaten.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.