Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gelekte renders tonen Huawei P20 en P20 Plus met uitsparing in scherm

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2018, 12:51 CategorieAndroid

Daar Samsung deze week het Mobile World Congress domineert met zijn Galaxy S9 en S9+, besloot het Chinese Huawei om even te wachten met de lancering met de lancering van zijn nieuwe vlaggenschip: de P20. Die telefoon wordt op 27 maart in drie varianten onthuld, maar vandaag is er al – vermoedelijk niet geheel zonder toeval – een nieuw beeld gelekt.

De nieuwe Huawei P20

Het gaat om persbeelden die gelekt zijn via de site The Android Soul. De beelden tonen de Huawei P20 en P20 Plus, direct naast elkaar. Het gaat om een tweetal persrenders van de smartphones, die duidelijk laten zien dat de vlaggenschepen een futuristisch design hebben gekregen. Bovenin zit, net als bij de iPhone X, een uitsparing in het scherm, dat verder de voorkant helemaal bedekt.

Opvallend aan de beelden is ook dat de P20 aan de onderkant gewoon een thuisknop inclusief vingerafdrukscanner krijgt. De P20 Plus heeft nog smallere schermranden en daardoor geen ruimte meer voor die scanner. Bij die telefoon is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst.

Vooral de P20 Plus is interessant

Dankzij een gestage stroom aan geruchten en gelekte informatie, weten we nu al behoorlijk wat van de aankomende nieuwe vlaggenschepen van Huawei. Vooral de Plus-variant brengt grote vernieuwingen en innovaties met zich mee.

De P20 Plus krijgt als enige in de productlijn drie camera’s een de achterkant. Het gaat dan om een kleurensensor met 12-megapixelsensor, een zwart-wit-sensor met 12-megapixels en een telelens met 16-megapixels. De combinatie daarvan zou voor erg mooie en gedetailleerde plaatjes moeten zorgen.

Deze extra grote smartphone schijnt verder een 6-inch display te krijgen, met resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. De telefoon draait op een Kirin 970-processor en heeft 6 tot 8 gigabyte aan werkgeheugen. Verder heeft de Android-telefoon nog 128 tot 256 gigabyte aan opslagcapaciteit en een accu met capaciteit van 4.000 mAh.

Naar verluidt kost de Plus-variant zo’n 780 euro, al is dat verre van zeker.

  • Delen:
Huawei P20 Lite
Huawei P20 Lite
Android Oreo (8.x)
Huawei Mate 10 Lite
Android Nougat (7.x)
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.