Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant detecteert straks welke taal je spreekt

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2018, 11:05 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat de Google Assistant in 2018 upgrades krijgt met betrekking tot de talen die de assistent kan spreken en verstaan. Zo kan de stemassistent zelfs een gesproken taal herkennen zonder dat je dat hoeft in te stellen.

Google Assistant krijgt upgrade op taalgebied

Dit jaar gaat Google de Google Assistant voorzien van een flinke upgrade op taalgebied. Tegen het einde van 2018 aan moet de stemassistent dertig talen verstaan en spreken, waarmee zo’n 95 procent van alle Android-gebruikers kunnen worden bereikt. Ergens dit jaar, wanneer precies is nog niet bekend, zal de digitale assistent ook talen kunnen herkennen wanneer je er tegen spreekt, zonder dat je die taal van tevoren hebt ingesteld. De Assistant kan dan dus meerdere talen tegelijk spreken, zolang de taal maar wordt herkend.

Uiteraard stopt het team niet bij dertig talen, maar dat moet voor dit jaar genoeg zijn om te kunnen zeggen dat de assistent echt wereldwijd beschikbaar is. Eén van de talen die wordt toegevoegd is het Nederlands. Dat de Google Assistant straks ook andere talen kan detecteren, verstaan en spreken is een fijne toevoeging; als je de taal nu wil wijzigen, dan moet je de taal van je Android-toestel aanpassen. Dat zorgt dus voor een gedoe en dat gedoe wil Google nu dus wegnemen. Het wachten is nu op een releasedatum voor de nieuwe functies.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. Gert
  24 februari, 2018 om 20:44

  Dat ze eerst fixen dat het Nederlands kan

 2. Westerveld
  25 februari, 2018 om 8:18

  Oh geweldig. Als dit maar niet betekent dat we nog meer drempels hoeven te nemen om achter de dijken van dit landje weg te komen.

  Prima vooruitgang allemaal, maar de oplegging er van, zoals bij het zoeken, is gewoon een nieuwe vorm van censuur. Ja je kunt het instellen als je inlogt, maar dat werkt geeneens goed en het is bezopen.
  Men heeft het over bubbels die mensen creëeren, nou dit is de grootste en ze worden niet door de mensen gecreëerd, maar door dit soort bedrijven.

  Er moeten wetten komen waar je zelf bepaald, zonder al je gegevens vast te leggen c.q. over te dragen, welke taal je wilt gebruiken, welk zoekgebied, welk nieuws etc.

  Zeker de NL regering moet eens een beetje doordenken als ze zo prat gaan op onze handelsnatie en open economie.

  De zogenaamde gebruikersvriendelijkheid is allang het uitbuiten van het natuurlijke gemakzucht v.d. mens voor censuur en mensen discrimineren op basis van afkomst voor eigen gewin

  Mijn android staat nu op UK en Engels, zoekopdrachten in het Engels geven voornamelijk NL antwoorden met de vraag of ik in het Engels wil zoeken. Als je dat beantwoord met ja, krijg je weer voornamelijk NL resultaten.

  Wat je vooral ziet is een apparaat wat weet dat het in NL zit en helemaal in de war raakt omdat het wil censureren en discrimineren.

  En overal is een oplossing voor te vinden, VPN bijv., gaat het helemaal niet om. Dit is gewoon destructief voor een heleboel zaken op lange termijn, zelfs korte termijn want sommige zaken v.d. huidige tijdsgeest hebben hier al mee te maken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.