Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google legt veiligheidsprobleem in Microsoft Edge bloot

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2018, 14:58 CategorieMicrosoft

Microsoft en Google zijn al jaren rivalen. De twee bedrijven hebben de afgelopen jaren een aantal keren onenigheid gehad over het vrijgeven van informatie over veiligheidsproblemen. Deze week heeft Google weer een duit in dat zakje gedaan. Het heeft een fout in Microsoft Edge onthuld, terwijl er geen patch beschikbaar is.

Probleem in Microsoft Edge

Neowin meldt dat Google in november een fout vond in Edge. De informatie daarover gaf het door aan Microsoft, met de melding dat het de bug na negentig dagen publiekelijk bekend zou maken. Ook gaf Google Microsoft nog eens een extra veertien dagen opdat het dan de patch kon uitbrengen met Patch Tuesday.

Dat is niet gelukt, volgens de Windows-maker omdat “de oplossing complexer is dan we oorspronkelijk verwacht hadden”. Het is niet duidelijk wanneer de bug wel opgelost zal zijn, maar volgens een Google-medewerker is het een ingewikkeld probleem “dat nog geen oplossingsdatum heeft”.

Vermoedelijk is de maker van Edge niet heel blij met het nieuws. Het bekritiseerde Google in oktober nog over het beleid omtrent bugs en exploits. Microsoft is namelijk van mening dat negentig dagen lang niet genoeg is om een bug op te lossen, vooral niet als het om een ernstig of ingewikkeld probleem gaat.

Tegelijk moet opgemerkt worden dat Google genoeg uitzonderingen maakt op deze regel. Soms geeft het ontwikkelaars langer de tijd dan negentig dagen. Of, als er een ernstig probleem is dat uitgebuit wordt, dan maakt Google problemen soms juist eerder bekend. Dat deed het in 2016 al eens met een probleem in Windows, dat tien dagen na ontdekking al bekend werd gemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. Grammar nazi
    19 februari, 2018 om 16:23

    uitzonderingen ‘makt’ op deze regel

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.