Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google bouwt ondersteuning schermuitsparing in nieuwe versie Android in’

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 14:10 CategorieAndroid

Eind vorig jaar kwam Apple met de iPhone X, een telefoon met een scherm dat vrijwel de hele voorkant bedekte. Op een uitsparing waar een aantal sensoren in zaten na. Nu lijkt het erop dat ook Google zoiets mogelijk gaat maken, want naar verluidt werkt het bedrijf aan een Android-versie waarin er ook ondersteuning is voor apparaten met een uitsparing.

Nieuwe Android-update

Financieel persbureau Bloomberg meldt dat de Android-update een aantal nieuwe zaken brengt. Allereerst moet er betere integratie komen met Google’s digitale assistent, wordt de batterijduur van telefoons verbeterd en komt er ondersteuning voor nieuwe toestellen met meerdere schermen, opvouwbare displays en uitsparingen in het scherm.

Daarmee hoopt Google het mobiele besturingssysteem aantrekkelijker te maken voor meer iPhone-gebruikers. Momenteel kiezen relatief veel gebruikers die een high-end toestel willen nog altijd voor Apple-apparaten. Door de uitsparing bovenin het scherm te omarmen, zal Google mogelijk op de behoefte van die consumenten kunnen inspelen.

Het nieuwe design maakt het voor Android-ontwikkelaars verder makkelijker om bovenin hun apparaten bijvoorbeeld camera’s en andere sensoren in te bouwen. Op die manier zouden fabrikanten apparatuur kunnen maken die meer lijkt op die van Apple, waardoor een eventuele overstap ook makkelijker wordt.

Android-telefoons met uitsparing

Ondanks dat er nog geen echte ondersteuning voor de uitsparing is in Android, zijn er wel al een aantal apparaten op de markt die hiervan voorzien zijn. Zo is er de Essential Phone, een telefoon die bovenin een kleine uitsparing voor de camera heeft. Verder schijnt ook het Chinese Huawei te werken aan een telefoon met soortgelijk ontwerp.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Google Pixel XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.