Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Play verwijdert duizenden geldige Game Dev Tycoon-recensies

Geschreven door
Geplaatst op15 februari 2018, 9:11 CategorieGaming

Google Play heeft 77 procent van alle recensies verwijderd van de pagina van het spel Game Dev Tycoon. Waarom de zoekmachinegigant dit heeft gedaan, is helaas niet bekendgemaakt. Gelukkig voor de ontwikkelaar blijven er nog genoeg positieve verhalen over.

Recensies verwijderd over Game Dev Tycoon

Google heeft 77 procent van alle recensies op de winkelpagina van de Android-titel Game Dev Tycoon verwijderd. Ontwikkelaar Greenheart Games heeft aan Google gevraagd waarom dit is gebeurd, maar krijg daar geen echt antwoord op. Het enige wat naar buiten is gekomen, is dat Google dit bewust heeft gedaan. Het gaat voornamelijke om recensies die het spel vijf sterren hebben gegeven. De ontwikkelaar denkt nu dat Google hetzelfde algoritme gebruikt als bij free-to-play spellen en dus zelf niet controleert wat er wordt verwijderd.

Bij free-to-play spellen is het zo dat iedereen een recensie kan achterlaten die de game heeft gedownload; of je nu hebt gespeeld of ergens voor hebt betaald of niet. Bij Game Dev Tycoon dienen spelers echter 5,49 euro te betalen voor de game, en daarna kan er pas een recensie worden geschreven — en dat draagt bij aan de geldigheid van de recensies. Gelukkig lijkt dit voorval het spel weinig schade toe te brengen. Van de 716 recensies die nog beschikbaar zijn, is het gros positief. De game heeft een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren.

  • Game Dev Tycoon
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.