Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt beveiligingsupdate februari uit voor Pixel en Nexus

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2018, 9:22 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat eigenaars van een Nexus- of Pixel-apparaat snel de beveiligingsupdate van februari kunnen downloaden. Die update wordt nu namelijk uitgerold. Het gaat in totaal om meer dan zestig verbeteringen en andere updates aan het systeem en de smartphones en tablets.

Download de beveiligingsupdate voor Nexus en Pixel

Google heeft laten weten dat het uitrollen van de beveiligingsupdate van februari voor Nexus- en Pixel-apparaten is begonnen. Er zijn meerdere pakketten beschikbaar (dat is vooral handig voor fabrikanten van andere smartphones en tablets), die allemaal in één keer worden gedownload wanneer je de update over-the-air ontvangt. Eén van de grootste problemen die dit keer worden aangepakt heeft te maken met het feit dat iemand je systeem zou kunnen overnemen wanneer je een speciaal gemaakt bestand op je apparaat hebt gezet.

Echter, Google laat ook weten dat er geen bekende gevallen zijn waaruit blijkt dat er mensen zijn getroffen door het lek. Het algemene pakket, bestaande uit twee delen, bevat 26 oplossingen en pleisters, terwijl de twee pakketten die zijn bedoeld voor Nexus en Pixel nog eens 39 dingen verhelpt. Naast updates aan de beveiliging en meer heeft Google er nu ook voor gezorgd dat andere applicaties, zoals bijvoorbeeld WhatsApp, gebruik kunnen maken van de hdr+-functie binnen Android. Dat was voorheen helaas nog niet mogelijk.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.