Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google sluit zich aan bij Universal Stylus Initiative voor universele stylus

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 11:04 CategorieAccessoires

Google heeft zich aangesloten bij de Universal Stylus Initiative, een non-profit organisatie die zich inzet voor het maken van een standaard voor een universele stylus. Zo’n universele stylus zouden dan moeten werken met verschillende touchscreen-apparaten, zoals smartphones en tablets.

Google sluit zich aan bij Universal Stylus Initiative

Google heeft zich aangesloten bij de Universal Stylus Initiative. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor het ontwerpen van een universele stylus, die met verschillende touchscreen-apparaten werkt, zoals smartphones en tablets. De organisatie wil dit bereiken door middel van tweeweg communicatie. Verschillende instellingen voor de stylus kunnen op de accessoire worden opgeslagen en één apparaat zou tot zes stylussen tegelijkertijd aan moeten kunnen. Ook zijn er 4,096 niveaus aan drukgevoeligheid aanwezig.

Er zijn momenteel verschillende soorten pennetjes op de markt, die vaak maar met één apparaat werken of alleen met de apparaten van een bepaalde fabrikant. Een Apple-stylus kun je niet op een Samsung gebruiken en andersom. Dat wil de Universal Stylus Initiative dus veranderen. Een hoog doel, aangezien bedrijven als Samsung, Apple en Microsoft zich tot op heden nog niet hebben aangemeld. Gelukkig hebben bedrijven als Dell, Intel, Lenovo, Sharp, Synaptics en Wacom zich inmiddels wel aangemeld, sinds de oprichting in 2015.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.