Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google test thuisknop in de zoekbalk van Google Now Launcher

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2018, 10:20 CategorieApplicaties

Google test momenteel een nieuwe knop in de Google Now Launcher. Het is een thuisknop, die de gebruiker doorstuurt naar de Google Feed-pagina. Normaal gesproken open je die pagina door van links naar rechts te vegen over het thuisscherm.

Thuisknop in zoekbalk Google Now Launcher

Ondanks het feit dat Google nog maar weinig aandacht besteed aan de Google Now Launcher, betekent het niet dat de ontwikkeling helemaal stilstaat van de software. Omdat de launcher wordt aangedreven door de officiële Google-applicatie, duiken er nog wel eens kleine veranderingen op. Android Police meldt nu dat er een thuisknop zichtbaar is voor sommige mensen die nog gebruikmaken van deze ooit zo populaire launcher. De thuisknop is toegevoegd aan de zoekbalk die prominent in beeld staat, aan de bovenkant van het scherm.

Wanneer je op het knopje drukt (het is een huisje, zoals je hierboven kunt zien), dan kom je terecht op de Google Feed-pagina. Normaal gesproken kom je daar wanneer je van links naar rechts veegt. Die beweging is echter ook uit te schakelen als je dat wil, maar hoe zou je dan op die pagina komen? Dit knopje moet dus uitkomst bieden. Omdat Google zelf niets over het knopje naar buiten gebracht heeft, is onduidelijk wat nu verder de bedoeling is. Mogelijk krijgen andere launchers met zoekbalk de knop op een later moment.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.