Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan ondersteuning voor fysieke knop voor Google Assistant’

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2018, 9:37 CategorieAndroid

Een nieuwe bètaversie van de officiële Google-applicatie suggereert dat er in de toekomst hardware aankomt die een fysieke knop aanbiedt voor de Google Assistant. Hiermee laat Google zien dat het de Assistant meer ruimte wil geven op aankomende apparaten.

Google Assistant krijgt eigen fysieke knop – gerucht

Er is nu een nieuwe bètaversie van de officiële Google-app beschikbaar. Deze update suggereert dat Google in de toekomst hardware wil uitbrengen die is voorzien van een fysieke knop voor de Google Assistant, de stemassistent van de zoekmachinegigant. Hiermee laat Google zien dat het bedrijf serieus is wat de implementatie van de digitale assistent betreft. En dat moet ook wel, aangezien Amazon momenteel leider is van de al volle markt van stemassistenten en Alexa op zo’n beetje elk (huishoudelijk) apparaat laat installeren.

Het gaat om de volgende lijnen code die zijn ontdekt:

Continue

Tap the Assistant button to launch it at any time

Add the Google Assistant to your homescreen.

Your Assistant is a tap away

Ook is er nog een andere lijn ontdekt. Deze lijn verwijst naar een te verschijnen bericht bij een foutmelding: error_hardware_button_training.

Verder verwijst de update naar de mogelijkheid een standaard speaker of televisie in huis in te stellen voor de Google Assistant. Dat is handig voor de mensen die meerdere slimme apparaten in huis hebben (televisies, smartphones, speakers, et cetera) en houdt mogelijk in dat alleen het hoofdapparaat reageert op een gegeven stemcommando. Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.