Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google zet vol in op ARCore 1.0 tijdens MWC 2018’

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2018, 14:08 CategorieAndroid

In augustus kondigde Google ARCore aan, het augmentedrealityplatform voor Android, waarmee het bedrijf de concurrentie aangaat met Apple’s ARKit. Regelmatig zijn er al voorvertoningen voor ontwikkelaars geweest en de eerste consumenten konden met AR-stickers aan de gang op de Pixel-telefoons. Volgens de website Variety zet Google echter vol in op ARCore versie 1.0 tijdens de Mobile World Congress komende week in Barcelona.

Volgens geruchten zal Google het ARCore framework dan vrijgeven, waardoor externe ontwikkelaars aan de slag kunnen om hun eigen augmentedrealityapps naar Android te brengen. Google zet hoog in op hun eigen augmentedrealityplatform, want het doel is om ARCore in de nabije toekomst al op meer dan honderd miljoen smartphones te laten draaien, mogelijk al zo vroeg als maart.

ARCore mogelijk getoond tijdens Unpacked-evenement?

In oktober kwam het nieuws naar buiten dat Google en Samsung samenwerken om ARCore naar Galaxy-apparaten te brengen. Het zou een logische stap zijn, mede omdat Samsung de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+ tijdens het Unpacked-evenement voorafgaand aan de MWC 2018 zal onthullen. Daarnaast is Samsung natuurlijk hofleverancier als het gaat om smartphones die draaien op Android. Kunnen we mogelijk al een eerste blik werpen op ARCore 1.0 op de Samsung-smartphones tijdens het eigen evenement van de Koreaanse fabrikant?

Google is gevraagd door Variety om commentaar te leveren op de geruchten, maar het bedrijf wilde niet reageren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.