Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei reageert op Amerikaanse beschuldigingen tijdens MWC

Geschreven door
Geplaatst op27 februari 2018, 12:14 CategorieAndroid

Sinds enige tijd ligt Huawei in de Verenigde Staten onder vuur om de banden die het bedrijf zou hebben met de Chinese overheid. Verschillende Amerikaanse inlichtingendiensten, waaronder de CIA, FBI en de NSA, raden het gebruik van Huawei-smartphones af. FBI-directeur Chris Wray zei “diep bezorgd te zijn over de risico’s die bestaan wanneer er buitenlandse bedrijven of entiteiten zonder dezelfde normen en waarden als de VS een sterke positie kunnen verkrijgen in de telecommunicatiemarkt.” Volgens Wray is het mogelijk dat het bedrijf informatie steelt, aanpast of mensen zal bespioneren.

Huawei is opgericht door een ingenieur van het Chinese Volksbevrijdingsleger en verschillende Amerikaanse politici omschrijven het bedrijf dan ook als een verlengstuk van de Chinese overheid. Huawei is uiteraard niet blij met de beschuldigingen en heeft tijdens de Mobile World Congress gereageerd. Ken Hu Houkun, chief executive van Huawei, heeft volgens de South China Morning Post het volgende gezegd:

It is not fair to us if our strong track record of security of the past 30 years has been disregarded while the accusation (of Huawei’s security concern) is only based on groundless suspicion.

For the issue of security, we welcome discussions and debates based on the facts, but it is only groundless suspicion then it is not a constructive way to resolve the issue.

The view that a company headquartered in China cannot be trusted is the view is problematic as a lot of leading ICT companies are spreading their value chains across the world and a lot of components are coming from China as well.

Huawei herkent zich niet in de beschuldigingen

Hu zegt dat het niet eerlijk is dat er ongegronde beschuldigingen geuit worden en dat het bedrijf zich al dertig jaar sterk maakt op het gebied van veilige producten.  Veel ict-bedrijven zijn gevestigd in China en zijn wereldwijd actief. Hu roept dan ook op om er op een constructieve manier uit te komen en niet te strooien met beschuldigingen.

Huawei is Apple inmiddels voorbijgegaan qua populairste smartphoneproducent, maar dit soort zaken zitten het bedrijf wel in de weg om wereldwijd te groeien. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.