Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei reageert op verhaal van neppe recensies op winkelwebsite

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2018, 9:07 CategorieAndroid

Huawei heeft gereageerd op het verhaal dat het bedrijf mensen zou hebben aangespoord positieve recensies over de Huawei Mate 10 Pro achter te laten op een grote Amerikaanse winkelwebsite. Volgens het bedrijf is hier sprake van miscommunicatie.

Neppe recensies over Huawei Mate 10 Pro

Gisteren kwam in het nieuws dat de Chinese fabrikant Huawei mensen zou hebben aangespoord neppe recensies achter te laten op de website van een grote Amerikaanse winkelketen, over de Huawei Mate 10 Pro. Dat toestel is hier al maanden te koop, maar in de Verenigde Staten is dat nog niet het geval. Omdat Huawei er niet in slaagde deals te sluiten met grote providers in de VS, probeert het bedrijf op een andere manier het toestel aan de man te brengen. Dat deed het destijds middels een inmiddels berucht Facebook-bericht.

In dat bericht stond te lezen dat mensen kans konden maken op een testversie van de Huawei Mate 10 Pro door alvast een recensie te plaatsen over de smartphone.

Ready for the Mate 10 Pro? We are looking for US device beta testers. Here’s how to enter: 1) Tell us how to why you WANT to own the Mate 10 Pro in the review section of our pre-sale Best Buy retail page; 2) Copy and share the URL of your entry in the comments.

Huawei heeft nu gereageerd met het volgende statement.

Huawei’s first priority is always the consumer and we encourage our customers to share their experiences with our devices in their own voice and through authentic conversation. We believe there is confusion around a recent social media post reaching out to recruit new beta testers. While there are reviews from beta testers with extensive knowledge of the product, they were in no way given monetary benefits for providing their honest opinions of the product. However, we are working to remove posts by beta testers where it isn’t disclosed they participated in the review program.

Het gaat dus om miscommunicatie, aldus het bedrijf. Ook wordt er ontkend dat er een beloning tegenover het plaatsen van de recensie zou staan en dat alle recensies op basis van hands-on ervaringen zijn gemaakt.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Pro
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.