Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Berichtendienst Instagram wordt voorzien van nieuwe functies

Geschreven door
Geplaatst op21 februari 2018, 10:13 CategorieApplicaties

Instagram heeft in de afgelopen maanden heel wat functies overgenomen van concurrent Snapchat. Nu heeft de appmaker eens goed gekeken naar het privéberichtensysteem van die fotodeeldienst en kondigt nu nieuwe functies aan die Snapchat niet heeft.

Meer opties beschikbaar voor Instagram Direct

Snapchat is nog altijd populaire onder z’n gebruikers vanwege de privéberichten die gestuurd kunnen worden. Dat is een onderdeel waar concurrent Instagram nog moeite mee heeft. Maar nu rolt de fotodeeldienst nieuwe functies uit voor Direct, het platform waarmee privéberichten verstuurd kunnen worden. Verzenders kunnen nu instellen dat een verzonden foto of video éénmalig kan worden bekeken. Ook kan het aantal te bekijken keren worden beperkt. Verder kan worden ingesteld dat er altijd een thumbnail te zien blijft.

Ter vergelijking: op Snapchat kunnen gebruikers dergelijke functies niet instellen. Een foto of video kan tijdelijk worden bekeken en daarna verdwijnt die voorgoed. Doordat foto’s en video’s nu dus ook slechts éénmalig bekeken kunnen worden, kan het zijn dat Instagram hoopt dat gebruikers meer gevoelige beelden met elkaar delen. Overige beelden kunnen ook altijd nog gedeeld worden, omdat je kunt instellen dat die langer zichtbaar zijn. De update wordt nu uitgerold naar iedereen die de applicatie op zijn smartphone heeft staan.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.